MEIRION BOWEN - Musician, Writer, Lecturer

Biografia de Meiron Bowen

Meirion Bowen va néixer a Swansea (Regne Unit) l’any 1940 i va estudiar música i filología anglesa a les Universitats de Birmingham i Cambridge. Posteriorment va ser professor a diverses escoles d’art de Londres, i director de música de la Universitat Kingston-upon-Thames (1968-78) i de l’Escola de Dansa Contemporània de Londres (1978-1981). Va treballar igualment com a Productor a la BBC (1965-7) i ha escrit nombrosos articles sobre música en diversos diaris i revistes, destacant la seva col·laboració al The Guardian (1968-1995). Va ser fundador i director del grup de percussió i teatre The Electric Candle, i va fer de pianista acompanyant de la soprano Kathryn Harries. Des del 1989 fins al 1991 va ser director artístic del King’s Lynn Festival.

Meirion Bowen fou representant artístic i personal del compositor Sir Michael Tippett des del 1978 fins a la seva mort, l’any 1998. Va acompanyar-lo en les seves gires per tot el món, ha fet nombroses conferències, seminaris i classes magistrals sobre la seva obra i ha produït els discos de les seves composicions per a Chandos.

Ha escrit els següents llibres: Michael Tippett (Robson Books, 1997), Tippett on Music (OUP, 1995), Gerhard on Music (Ashgate, 2001) i la versió anglesa del llibre de Joaquim Homs: Robert Gerhard and his Music (Biblioteca de Catalunya/Anglo-Catalan Society, 2001).

En els darrers anys ha concentrat la seva activitat a escriure arranjaments musicals i orquestracions, entre les quals s’inclouen versions noves de les obres de Tippet, publicades per Schott, i una revisió recent de Fidelio de Beethoven. L’editorial Tritó ha publicat els seus arranjaments de les cançons de Shahrazada de Gerhard i La boîte à joujoux de Debussy, com també el Concertino per orquestra de corda i un volum amb tres obres de cambra per a clarinet, violí i piano de Gerhard. La seva reconstrucció del ballet-pantomime de Kurt Weill, Die Zaubernacht, estrenada a la Cologne Triennale l’any 2000, ha estat enregistrada en CD per Capriccio.

 

Top